Over ons

Familiebedrijf

Vishandel Wauters vindt zijn ontstaan in de jaren ’90 en werd opgericht door Eric Dever. Zijn passie voor lekker eten en vooral voor visbereidingen wekte zijn interesse op in het roken van zalm. Vishandel Wauters is een tweede generatie familiebedrijf waar het roken van zalm werd doorgegeven van vader op dochter en focust zich vooral op het roken van Noorse kweekzalm.

Dagelijks worden er verse zalmen geleverd afkomstig uit specifieke Noorse kwekerijen (aquacultuur). De zalmen worden volgens het ASC label gekweekt. Aquaculture Stewardship Council (of ASC) is een internationaal label voor duurzame kweekvis. Het label garandeert dat de vis geproduceerd is met respect voor het milieu en in goede arbeidsomstandigheden.


De zalmen worden handmatig gefileerd en ontgraat. Nadien worden ze, in een 12 uur durend proces, handmatig droog gezouten gebruik makend van zuiver grof zeezout verrijkt met de nodige kruiden mix. Het rookproces kan beginnen nadat de zalmen gespoeld en gedroogd worden en neemt ongeveer 10 à 12 uur in beslag. Nadien worden de zalmen versneden en vacuüm verpakt.


Handmade in Belgium

Sinds 2013 is Vishandel Wauters één van de ambassadeurs van het ‘Handmade in Belgium’  label uitgereikt door Unizo.

“Vishandel Wauters staat voor sterke productkennis en handwerk in een pure vorm”

-  aldus het oordeel van de jury.

Als kleine onderneming maakt Vishandel Wauters deel uit van de Vlaams-Brabantse streekproducenten en is de zalmrokerij door het FOD Economie erkend als zijnde een ambachtelijke onderneming.

Zowel als particulier of als handelaar kan je bij ons terecht voor de heerlijkste en eerlijkste ambachtelijk gerookte zalm.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x